Revista Valors Nº 119 (Octubre 2014) PDF

ISBN
2910018249408
FECHA
none
AUTOR(A)
Vv.aa.
NOMBRE DEL ARCHIVO
Revista Valors Nº 119 (Octubre 2014).pdf
TAMAÑO DEL ARCHIVO
8,84 MB
Descubre el libro de Revista Valors Nº 119 (Octubre 2014) con inmaswan.es. Lea el PDF de Revista Valors Nº 119 (Octubre 2014) en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Revista Valors Nº 119 (Octubre 2014) y otros libros de Vv.aa..
Inmaswan.es Revista Valors Nº 119 (Octubre 2014) Image
DESCRIPCIÓN
Vivim en una societat que demana homes i dones amb experiència, però que al mateix temps no els aprecia. Per exemple, els anuncis d’ofertes de feina estan plens de requisits que limiten els candidats segons els anys d’experiència. En canvi si observem les dades, un 40 per cent dels aturats de l’Estat espanyol són majors de 45 anys. En un altre sector, com és el món de l’esport, l’experiència es penalitza i el criteri edat s’imposa quan arriba el moment de renovar contractes. Un altre cas: ens envolten avis i àvies carregats a l’esquena d’experiències, algunes d’elles que potser cap individu del segle XXI ja tornarà a viure, però que ningú els escolta. Les històries del passat generalment ens avorreixen.Ara bé, encara que principalment associem l’experiència a la maduresa, haver fet durant molt de temps una mateixa activitat o contràriament haver tingut una vida molt variada i plena d’aventures, no ens atorga aquest valor. No tothom és capaç de transformar l’experiència en coneixements útils, en saviesa, en un bagatge transferible a futures generacions. D’experiències tots en tenim, però no tothom té la maduresa de saber-les aprofitar. I aquesta és la veritable riquesa de l’experiència.L’historiador atenenc Tucídides ja afirmava: “Entre homes i dones no hi ha gran diferència. La superioritat consisteix en aprofitar les lliçons de l’experiència”. I quasi vint segles més tard el novel·lista espanyol José María de Pereda encara insistia amb la mateixa idea: “L’experiència no consisteix en allò que s’ha viscut, sinó en allò que s’ha reflexionat”. Aprenentatges, que sense la necessitat d’esdevenir consells a seguir sense criteri, es poden transmetre i poden ser útils per a altres persones.Però prèviament perquè això pugui passar cal un requisit previ, l’home ha de tenir el dret i la llibertat de viure les seves pròpies experiències, ja siguin bones o dolentes. De totes se’n poden aprendre coses. I una societat ha de permetre i oferir als seus ciutadans la possibilitat de viure experiències, començant en l’àmbit laboral, però també en altres factors de la vida. I, en aquest cas, cal tenir en compte especialment el col·lectiu més jove que comença a fer la seva pròpia ruta vital.Una societat sense experiència no se sabrà enfrontar als canvis quan aquests es produeixin, perquè aquest valor ens ensenya a identificar unes pautes, a anticipar-nos a unes situacions, a ser més crítics i a diferenciar allò que és possible a allò que és probable.

INFORMACIÓN

DESCARGAR LEER EN LINEA

Normatividad - Alcaldía de Barranquilla

Revisión en profundidad al estado del proyecto SIDRA en Chile hacia el RCE

Portada - Revista Gadget

Trabajo original página 174||Volumen 78 Nº 2 Octubre 2014|Revista de Psiquiatría del Uruguay|La formulación psicodinámica del caso (fpc) B. Varela, L. de Souza, D. Miller, R. Oyenard, L. Villalba, R. Zytner, R. Bernardi|Revista de Psiquiatría del Uruguay|Volumen 78 Nº 2 Octubre 2014|página 175Introducción

LIBROS RELACIONADOS

Viaje Al Centro De La Tierra (Hetzel).pdf

Palabras (Los Bebes Se Divierten).pdf

El Perro De Los Baskerville.pdf

Deliciosas Recetas Zumos Y Batidos.pdf

La Hija Del Tutor.pdf

Monsters (+3).pdf

Due Del Servicio Riojano De Salud. Temario Vol. Iii..pdf

¿ Estas Comunicando ?.pdf

Pasteles De Bodas Contemporaneos.pdf

Historia De La Locura En La Epoca Clasica (T.ii).pdf

Marketing Management Para Bancos Y Compañías Aseguradoras Europeas.pdf

Estados Unidos Contra Iraq.pdf

Amante Desatado (La Hermandad De La Daga Negra V).pdf

Adarve Lengua Cota 3ºesoed 2011 Andalucia.pdf

Creacion Y Gestion De Proyectos Editoriales.pdf

Descentralizacion De La Enseñanza Y Derechos Fundamentales.pdf

Lo Que Todo Directivo Deberia Saber Sobre Formacion.pdf

Javier Nuñez Gasco (Bilingue Español-ingles).pdf