Porreres: Desfilades De Dia Afusellaments De Nit PDF

ISBN
9788496841420
FECHA
2012
AUTOR(A)
Bartomeu Gari
NOMBRE DEL ARCHIVO
Porreres: Desfilades De Dia Afusellaments De Nit.pdf
TAMAÑO DEL ARCHIVO
9,63 MB
Descubre el libro de Porreres: Desfilades De Dia Afusellaments De Nit con inmaswan.es. Lea el PDF de Porreres: Desfilades De Dia Afusellaments De Nit en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Porreres: Desfilades De Dia Afusellaments De Nit y otros libros de Bartomeu Gari.
Inmaswan.es Porreres: Desfilades De Dia Afusellaments De Nit Image
DESCRIPCIÓN
Rescata de l’oblit un dels períodes més crucials i alhora tràgics de la història de Porreres: la Guerra Civil, des de la proclamació de la Segona República de 1931 fins a l’acabament de la guerra del 1939. S’aproxima a la vida municipal durant un període transcendental d‘aquest municipi i mostra alguns aspectes complementaris socioeconòmics locals, com puguin ser l’economia, la demografia, l’agricultura, la indústria, l’ensenyament. En tots els anys de la Segona República i bastant abans, el bull entre els diferents sectors del poble eren d’una gran tensió, els radicalismes enfrontats i el caciquisme porrerenc era conegut a tota Mallorca. Una trentena de veïns de la vila foren afusellats, entre els quals destaca la figura del batlle, Climent Garau “Marió”. L’angoixa i el patiment de la guerra quedà arrelada al poble i condicionà moltes vegades la vida política, social, religiosa i cultural de Porreres durant la postguerra i en etapes successives.

INFORMACIÓN

DESCARGAR LEER EN LINEA

'Porreres 1936' recupera els relats silenciats de la ...

On era En Perequela? Un dia que havia plogut, les seves petjades sobre la terra molla el traïren. En Perequela era a la pedrera de Son Fullana, sens dubte. I el cosiren a trets, tot i que procurà defensar-se. Llorenç Capellà. Diccionari Vermell. pàg. 32 - 33 . La Guerra Civil a Porreres. Desfilades de dia, afusellaments de nit

Noticias de Porreres 1936 - Diario de Mallorca

Fruit d'aquesta feina, ha publicat articles diversos i els llibres Climent Garau Juan (1897-1936) batle de Porreres (2005); La República a Porreres, un temps oblidat (2005), juntament amb Simó Tortella Sbert; Porreres, desfilades de dia, afusellaments de nit (2007) i Climent Garau Juan (1897-1936): Entre el pinzell i la vara (2012).

LIBROS RELACIONADOS

El Caso.pdf

¡Vale! 3 - Audio Cd.pdf

Cuentos Clásicos Serie D Nº 32. El Cazador.pdf

Como Las Algas Muertas.pdf

Pancho Guerra Cien Años Despues, Nuevos Estudios Sobre El Autor Y Su Obra.pdf

Práctica Del Medio Juego En El Ajedrez.pdf

A Quatre Mans.pdf

Tratado De Derecho Comunitario Europeo I.pdf

10 Pasos Para Atraer La Abundancia.pdf

Ha-cohen.pdf

Derecho De La Propiedad Horizontal Y Multipropiedad.pdf

El Modelado De Origen Glaciar En Las Montañas Leonesas.pdf