L Exili Republicà Als Països Catalans PDF

ISBN
9788416166213
FECHA
2014
AUTOR(A)
Pelai Pages I Blanch
NOMBRE DEL ARCHIVO
L Exili Republicà Als Països Catalans.pdf
TAMAÑO DEL ARCHIVO
4,40 MB
El libro L Exili Republicà Als Països Catalans en formato PDF. El libro L Exili Republicà Als Països Catalans en formato MOBI. El libro L Exili Republicà Als Països Catalans en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Pelai Pages I Blanch. Disfruta leyendo con el sitio web inmaswan.es.
Inmaswan.es L Exili Republicà Als Països Catalans Image
DESCRIPCIÓN
La derrota republicana a la guerra civil de 1936-1939 va provocar una diàspora humana sense precedents a la nostra història. A partir del mes de gener de 1939 els Països Catalans es van haver d’enfrontar amb un dels exilis més nombrosos, llargs i desestructuradors de tots els temps. El present llibre recull en el seu conjunt aspectes diferents de la realitat històrica d'aquell exili: des del drama humà que es va poder contemplar ja en territori català, amb les llargues corrues de dones, nens i vells camí de l'exili, fins als camps de concentració on foren reclosos els republicans per l'estat francès o els camps d'extermini nazis on van morir molts d'ells. L'exili polític, cultural i literari, així com l'exili de republicans valencianistes, de maçons, militars o eclesiàstics són estudiats amb rigor i exahustivitat. El llibre es clou amb el testimoni personal de tres dones que van patir amb tot la cruesa d’un exili, del qual enguany es commemora el 75 aniversari.

INFORMACIÓN

DESCARGAR LEER EN LINEA

El llegat de l'exili - Mume Museu Memorial de l'Exili

I la primera n'és la seu. Quan els visitants accedeixen a l'edifici, la primera sorpresa és descobrir que allò no és una casa sinó una oficina. Quan passen del rebedor a la sala de reunions que hi ha a la primera planta, tothom observa que hi ha gent, de vegades també alguns consellers a l'exili, treballant en diverses taules.

Països Catalans - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

der desenvolupar per terres de l'exili. El dossier que publiquem pretén contribuir a recuperar la memòria i a reconèixer l'exili tot fent un repàs a les circumstàncies històriques en què es va produir als dife-rents Països Catalans i a la transcendència que va tenir en cadascun d'ells. I tot in-

LIBROS RELACIONADOS

El Libro De Los Secretos.pdf

Jaén Y Sus Cien Pueblos.pdf

Fallo Renal Agudo Y Tecnicas De Depuracion Extracorporea.pdf

El Estado Italiano Y Su Ordenamiento.pdf

La Terra D'argensa..pdf

Ada Y La Copa Robada.pdf

Fisica (2ª Ed.).pdf

En Casa.pdf

Al Encuentro De Los Dinosaurios.pdf

El Testamento Nuncupativo Y Su Recepcion En La Corona De Aragon.pdf

Sumerios En Andalucia.pdf

Naturaleza Y Gracia.pdf

Practicas De Farmacia Clinica Y Farmacoterapia (79) (3ª Ed.).pdf

Leopoldo Alas 'Clarín' 'Vario'... Y Varia: Clarín A Través De Cinco Cuentos Suyos.pdf